top of page
Cytaty giełdzie

RELACJE INWESTORSKIE

Informacje

Relacje inwestorskie: Informacje dla mediów

ZAPOTRZEBOWANIE NA BIOAKTYWNE BIAŁKA I PEPTYDY NA RYNKU ŚWIATOWYM

Globalny Rynek:

Wzrost CAGR na poziomie 10-13% w okresie prognozy 2016-2026

Ameryka Północna:  Wzrost na poziomie 16,8 mld USD w prognozie 2016-2026

ZAPOTRZEBOWANIE NA ŻYWNOŚĆ FUNKCJONALNĄ

Według analiz unijnych Euromonitor rynek żywności funkcjonalnej w UE w 2020 roku będzie miał wartość ponad 40 mld euro i jest to jeden z najszybciej rozwijających się rynków żywnościowych na świecie.
W Polsce jest to obecnie ok. 1,40 mld euro.

COVID-19

Rynek suplementów diety nie ucierpiał z powodu pandemii COVID-19 – wręcz przeciwnie – konsumenci intensywnie szukają sposobów na podniesienie swojej odporności. Chcąc uniknąć niepotrzebnej wizyty w przychodni, interesują się wszelkimi produktami o działaniu antywirusowym, antybakteryjnym, przeciwzapalnym

WSPÓŁPRACA Z JEDNOSTKAMI NAUKOWYMI

Nasza Spółka od 2017 roku stale współpracuje z poniższymi jednostkami
naukowymi:

- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

- Uniwersytet Medyczny w Lublinie


w zakresie m.in. realizacji prac badawczo-rozwojowych oraz oznaczeń laboratoryjnych

PERSPEKTYWY BADAWCZE PROTEOPEPTYDÓW

Bioaktywne peptydy ze względu na szerokie spektrum działania biochemicznego mają duży potencjał do wykorzystania w różnych dziedzinach np. medycyna, przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny oraz branża spożywcza, co stwarza okazję do współpracy z wieloma podmiotami na co spółka Biolive Innovation jest przygotowana i otwarta na nowe wyzwania.

Przykładowo:

- współpracujemy z Katedrą Okulistyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie w celu określenia potencjału hamującego wzrost bakterii powodujących powszechne infekcje gałki ocznej.

- opracowujemy metody pozyskiwania peptydów z innych źródeł białka niż żółtko jaja kurzego m.in. z białek roślinnych takich jak: soja, rzepak, słonecznik, orzech oraz identyfikacja ich właściwości prozdrowotnych.

WSPÓŁPRACA

Uwielbiamy wizjonerskie pomysły i cieszymy się ze wszelkich form współpracy. Zapraszamy do podjęcia rozmów:
Michał Czelej - Prezes Zarządu
tel. 511 500 570

bottom of page