PROBIOTYKI I PRODUKTY FERMENTOWANE
Top aktualnych trendów rynkowych
W drodze prac badawczo-rozwojowych Biolive Innovation powstała kombucha - napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Produkt jest w 100% roślinny i bezglutenowy, rekomendowany jako uzupełnienie diety szczególnie:
· przy oczyszczaniu wątroby z toksyn (dzięki wysokiej zawartości kwasu glukuronowego)
· przy dietach odchudzających ze względu na poprawę metabolizmu i detoks
· przy profilaktyce po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii
· przy profilaktyce antynowotworowej (dzięki zawartości kwasu mlekowego)
· dzięki wysokiej zawartości naturalnego kwasu octowego (wspomaga procesy trawienne)
· dla osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit
· dla sportowców przy dużym wysiłku fizycznym
· przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej
Dodane do kombuchy soki (np. pigwa) zapewniają nie tylko walory smakowe. Dobieramy je rónież biorąc pod uwagę zawartość w nich cennych witamin i substancji odżywczych. Kombucha zawierać alkohol (maksymalnie 0,5%, czyli podobnie jak tzw. piwo bezalkoholowe).
Klientów, którzy chcieliby wprowadzić kobuchę pod marką własną, zachęcamy do kontaktu z naszym laboratorium w celu dobrania najlepszych parametrów produktu