top of page
Lab Experiment

PROBIOTYKI I PRODUKTY FERMENTOWANE

Top aktualnych trendów rynkowych

W drodze prac badawczo-rozwojowych Biolive Innovation powstała kombucha -  napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Produkt jest w 100% roślinny i bezglutenowy, rekomendowany jako uzupełnienie diety szczególnie:

·         przy oczyszczaniu wątroby z toksyn (dzięki wysokiej zawartości kwasu glukuronowego)

·         przy dietach odchudzających ze względu na poprawę metabolizmu i detoks

·         przy profilaktyce po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii

·         przy profilaktyce antynowotworowej (dzięki zawartości kwasu mlekowego)

·         dzięki wysokiej zawartości naturalnego kwasu octowego (wspomaga procesy trawienne)

·         dla osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit

·         dla sportowców przy dużym wysiłku fizycznym

·         przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej

Dodane do kombuchy soki (np. pigwa) zapewniają nie tylko walory smakowe. Dobieramy je rónież biorąc pod uwagę zawartość w nich cennych witamin i substancji odżywczych.  Kombucha zawierać alkohol (maksymalnie 0,5%, czyli podobnie jak tzw. piwo bezalkoholowe).

Klientów, którzy chcieliby wprowadzić kobuchę pod marką własną, zachęcamy do kontaktu z naszym laboratorium w celu dobrania najlepszych parametrów produktu

Probiotyki i produkty fermentowane: Produkty
bottom of page